T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
İLÇE HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTI KAKARLARI
KARAR TARİHİ :16.06.2020
KARAR NO : 2020/26
Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen CoronaVirüs (COVİD19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına 16.06.2020 tarihinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam Yunus Emre FIRAT Başkanlığında toplanmıştır.
Devletimizin tüm kurumları ile bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için tedbirler almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır.
Bu kapsamda; nikâh merasimi için kullanılacak mekânların faaliyetlerine izin verenmevzuat hükümleri (İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb.) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak,
1) Nikâhların, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılmasına ve sürenin mümkün olduğu kadar kısa tutulmasına,
2)Nikâh merasimi yapılacak mekânların işletmecileri tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planının hazırlanarak, tesisin misafir kapasitesinin mesafe planına göre belirlenmesi, bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilmesi ve kapasite bilgisinin tesisin girişinde görülebilir bir yere asılmasına, hazırlanan plan çerçevesinde mekânın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktada mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemelerininyapılmasına,
3) Kurallar, mesafe, maske kullanımı ve temizlik uygulamalarına ilişkin bilgilendirmeafişlerinin nikâh yapılacak mekanların girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılmasına,
4) Misafirlerin girişlerde mutlaka ateş ölçümlerinin yapılmasına, 38°C'den yüksek olanların en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesinin sağlanmasına,
5) Mekân girişlerinde dezenfektan/el antiseptiği bulundurulmasına ve misafirlerin ellerini dezenfektan/el antiseptiği ile temizlemelerinden sonra içeri girişlerinin sağlanmasına,
6) Nikâh yapılacak mekânlara maske takılarak girilmesine, işletme sahiplerince mekânın girişinde yeterli miktarda maske bulundurulmasına, maskesiz misafirlere mekân girişinde maske dağıtılmasına, Nikâh merasimi sürecinde de maske takılmasının (gelin, damat, nikâh memuru ve şahitler dâhil) sağlanmasına,
7)Nikâh merasimi yapılacak mekânların;
a. Yemek, kokteyl vb. ikram yapılarak nikâh merasimi düzenlenen mekânlarda;
• Misafirlerin oturma düzeninde masaların arasının en az 1,5 metre, sandalyelerin arasının 60 cm olacak şekilde düzenlenmesine,
• Mesafe ve oturma düzeni kurallarının, aynı evde oturan çekirdek aileden olan misafir grubu için uygulanmamasına,
• Her masada yeterli sayıda en az %70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiğinin bulundurulmasına,
• Nikâh esnasında veya akabinde yemek, ikram, kokteyl vb. olması durumunda lokanta, restoran, kafe, pastanelerde uyulması gereken tedbirlerin aynen uygulanmasına,
b. Nikâh salonu olarak kullanılan masasız (sandalye/koltuk düzeni olan) mekânlarda;
• Sabit sandalye/koltuk düzeni olan nikâh mekânlarında oturma düzeninin bir sandalye/koltuk boş olacak şekilde misafir kabul edilebilmesine,
• Sabit sandalye/koltuk düzeni olmayan nikâh mekânlarında oturma düzeninin sandalye/koltuklar arasının 1 metre mesafe olacak şekilde misafir kabul edilebilmesine,
8) Gelin ve damadın bekleme odaları gibi alanlar için, mümkünse doğal havalandırması olan (pencereli) odaların tercih edilmesine,
9) Nikâh merasiminde karşılama, uğurlama ve takı töreninde tokalaşma ya da temasaneden olan davranışlardan uzak durulmasına ve mesafenin korunmasına,
10) Takı merasiminin, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak sandık vb. bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılmasına,
11) Toplu fotoğraf çekimlerinin yapılmamasına, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kuralına riayet edilmesine,
12) Nikâh yapılan mekânlardaki ortak kullanım alanlarında (ana salon, bina girişi, kantin/kafeterya, lavabolar vb.) el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulmasına, teması mümkün olduğunca azaltabilmek için bunların mümkünse fotoselli olmalarının sağlanmasına,
13) Aynı evde oturan çekirdek aileden olan misafirler için ortak kullanım alanlarında (oturma düzeni dâhil) mesafe şartı aranmamasına,
14) Nikâh yapılacak mekânlarda temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçla müzik yayınının (canlı müzik dâhil) yapılmamasına, sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayınının (canlı müzik dâhil) yapılabilmesine,
15) Nikâh mekânı bünyesinde bulunan mescitlerin Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan (https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi.html) Covid-19 Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan hususlara uygun olarak kullanıma açılabilmesine,
16) Genel tuvaletlerin giriş kapısının mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenmesine, düzenlenememesi halinde uygun şekilde paravan konularak giriş kapılarının açık tutulmasına, ayrıca tuvaletlerde devamlı sıvı sabun, tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu ve çöp kutusu bulundurulmasına ve teması mümkün olduğunca azaltabilmek için muslukların, sıvı sabun ünitelerinin mümkünse fotoselli olmalarının sağlanmasına, el kurutma cihazlarının kullanımına izin verilmemesine,
17) Merkezi havalandırma sistemleri bulunan alanların havalandırmasının doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenmesine, kapı ve pencerelerin açık bırakılarak doğal havalandırma sağlanmasına ve havalandırma sistemlerinin kullanımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının İklimlendirme Rehberinde belirtilen kurallara uyulmasına,
18) Kapalı Alanlarda yapılacak nikâh merasimlerinde mekânın sağlıklı havalandırılması için iki nikâh merasimi arasında en az 15 dakikalık zaman bırakılmasına, bu süre zarfında şartlara göre kapı/pencere açılarak veya merkezi sistemlerle doğal hava sirkülasyonunun sağlanmasına,
19) Genel kullanım alanlarına atık kutuları konulmasına, bu kutuların sadece maske, eldiven gibi temizlik malzemeleri için kullanılacağının belirtilmesine ve bu atıkların imha edilirken diğer atıklarla birleştirilmemesine,
20)Nikah yapılacak kapalı mekânlarda bulunan çocuk oyun alanlarının kapalı olmasına, açık mekânlarda bulunan çocuk oyun alanlarındaki sık dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonunun sağlanmasına, ulaşılabilir alanlarda el antiseptiğinin bulundurulmasına, COVID-19 bulaşma riskini artıracağı için 1 metreden yakın temas gerektiren aktivitelerin yapılmamasına,
21) Park hizmetinin verilmesi halinde araçta temas edilen her noktanın (kapı kolu, direksiyon, vites vb.) temizlendikten sonra aracın misafire teslim edilmesine,
22)Asansörlerin kullanımının sınırlandırılmasına, kapasitesinin üçte biri sayıda kişinin binmesine izin verilmesine ve bu sayının asansör girişinde belirtilmesine, asansör içerisinde mesafeyi korumak amacıyla kişilerin durması gereken alanların, aralarında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yer işaretleriyle belirlenmesine,
23) Nikâh merasimlerine ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, ilgili Bakanlıklar ile yetkili kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı/yapacağı tüm düzenlemelerin takip edilerek uygulamaların gözden geçirilmesine ve gerekli hallerde güncellenmesine,
24) NikahYapılacak Mekânlarda Görevli Personele Yönelik Alınması Gereken Önlemlere İlişkin Olarak;
• Personelin COVID19' un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilenmesinin sağlanmasına,
• Personel girişinde, el dezenfeksiyonu veya antiseptiğinin bulundurulmasına,
• Personelin giriş/çıkışlarında vücut ısısı ölçümlerinin termal sensörlerle ya da temassız ateş ölçerlerle yapılmasına ve bu verilerin günlük olarak kayıt altına alınmasına ve asgari 14 gün süreyle saklanmasına, ayrıca personelin birlikte yaşadığı kişilerin de koronavirüs (Covid19) açısından izlenebilmesi için personelden bu kapsamda bilgi alınmasına,
• Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan/gelişen çalışanların tıbbi maske takılarak COVID19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilmesine,
• Mekanlarda çalışan personel için yeterli miktarda koruyucu ekipmanın bulundurulmasına, tüm personelin, çalışma esnasında çalışma alanının gerektirdiği tıbbi/bez maske, yüz koruyucu şeffaf siperlik vb. kişisel koruyucu ekipmanı kullanmasına, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilmesine, yeni maskenin takılması esnasında ise el temizliğine özen gösterilmesine,
• Personel kıyafetlerinin günlük temizliğinin sağlanmasına,
• Personelin, el temizliğine dikkat etmesi konusunda sürekli uyarılmasına, (El temizliğini sağlamak için ellerin en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanacağı, su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiğinin kullanılacağı hususu esas alınacaktır.)
• Nikah yapılacak mekanlarda görevli personelin tuvalet, dinlenme, ortak yemek ve sosyal alanları mesafe koşullarına göre düzenlenerek (bu konuda gerekirse yer işaretlemeleri, şerit, bariyer vb. düzenlemeler yapılacak) bu alanların kapasitesinin belirlenmesine ve belirlenen kapasiteye uygun olacak şekilde personelce kullanımına müsaade edilmesine, bu alanların temizliğinin ve kurallara uygun şekilde dezenfeksiyonunun düzenli olarak sağlanmasına, ayrıca buralarda alkol bazlı el antiseptiği/dezenfektanının bulundurulmasına,
• Personelin, kendisinde veya birlikte yaşadığı kişilerde Coronavirüs (Covid19) semptomlarını görmesi halinde bu durumu vakit kaybetmeksizin mekân yöneticisine bildirmesine,
• Nikah yapılacak mekan yönetimince personele belirli periyotlarla ve herhangi bir şüpheli durumun varlığı (yüksek ateş, öksürme, nefes daralması, koku alma duyusunda kayıp, halsizlik vb.) halinde Coronavirüs (Covid19) testi yaptırılmasına, sonuçların kayıt altına alınarak muhafaza edilmesine, test sonucu pozitif çıkan ya da test sonucu pozitif biriyle temaslı olması nedeniyle takibe giren, test sonucu pozitif olup iyileşen ancak son negatif test sonucundan itibaren 14 günlük takip süresi geçmeyen ve kendisi veya birlikte yaşadığı kişinin şüpheli durumda olması nedeniyle test yaptırılan personelin test sonucu alınana kadar çalışmasına kesinlikle müsaade edilmemesine,
25) İlçemiz mülki sınırları içerisine yurtdışından gelen vatandaşlarımızdan onam formu alınarak 14 gün boyunca izolasyona alınmasına dair yapılan uygulamanın iptaline,
26) Alınan kararlara uymayan vatandaşlara/iş yerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,
Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verildi.
KURUL BAŞKANI ÜYE ÜYE
Yunus Emre FIRAT Bilal DEMİRCİ Dr. Emrullah DEMİREL
Kaymakam Belediye Başkanı TSM Başkan V.
ÜYE ÜYE ÜYE
Emrah MEYDAN Yaşar Kağan ULU Hakan KARAHAN
Tarım ve Orman İlçe Müdürü Milli Eğitim Müdürü Serbest Eczacı